Decemberbrev

Decemberbrev

Julen närmar sig snabbt och snart är både terminen och året slut. Julstämningen börjar så smått infinna sig och vi sjunger julsånger och tränar för lucia och julavslutningar. Det är en härlig tid med många förväntningar och mysig gemenskap.

Tyvärr är inte parkeringen upplyst som den brukar vara. Vi har anmält problemet till kommunen som inom kort kommer att åtgärda det. Det är viktigt med belysning runt skolan för att alla ska känna sig säkra och också för att förebygga skadegörelse. Inom kort (januari, februari) kommer skolan också installera kameror för bevakning av skolgården. Ytterligare ett steg i vårt arbete för säkrare miljö.

Den 9 december har vi vår traditionella jultemadag med pyssel, dans, pepparkaksbak och massa annat skoj. Det brukar vara en härlig dag då julstämningen infinner sig.

Fredagen den 11 december firar vi Lucia i idrottshallen kl. 8.15. Det är åk 4 som sprider ljus i mörkret. Föräldrar till elever i åk 4 är välkomna.

Fredagen den 18 december har vi julavslutning i Bårslövs kyrka. Alla elever samlas på skolan och går i gemensamt fackeltåg till kyrkan. Välkommen i mån av plats!

Vi har två avslutningar i kyrkan F-3 kl. 8.30 och 4-6 kl. 9.30. Eleverna slutar ca kl. 11.00.

Inför nästa termin har vi beställt Ipads till alla elever i åk 3. Vår ambition är att alla elever ska ha en egen Chromebook (4-6) och en egen Ipad (F-3). Efter jul börjar vi som sagt med åk 3. Eleverna i F-3 får inte ta hem sina Ipads utan använder dem som arbetsredskap på skolan.

Vårterminen börjar den 11 januari 2016 kl. 8.00 för åk F-3 och kl. 9.00 för åk 4-6.

Fritids är bemannat med vikarier den 8 januari. Skolan har kompetensutvecklingsdagar den 29/2 och den 9/5, fritids är också stängt dessa dagar.

Hoppas vi ses på julavslutningen!

God Jul och Gott Nytt År!   

Hälsar Maria