Novemberbrev

 

 

Novemberbrev

Nu är vi i full gång igen efter höstlovet och tyvärr har det riktiga höstvädret med regn och rusk börjat visa sig. Vi jobbar på i de olika klasserna och det är en härlig stämning på skolan. Vi har många spännande projekt framför oss och dagarna flyger fram.

Alla elever har haft eller ska ha utvecklingssamtal.  Eleverna vet hur de ligger till och har satt upp nya mål framåt. Jag hoppas att ni föräldrar tycker att ni får en tydlig bild av vad era barn arbetar med i skolan och hur ni kan stötta dem i skolarbetet.

Årskurs 6 har startat med de muntliga delarna av de nationella proven och vi önskar dem lycka till!

Onsdagen den 18/11 kl. 18.00 -19.00 är det dags för en fantastisk föreläsning med Johan Östberg för alla föräldrar F-6 på Bårslövs skola! Mer information i separat inbjudan. Missa inte detta!

Nu i november ska alla klasser gå på föreställningen ”Mio min Mio” och vi hoppas det blir en oförglömlig upplevelse.

Under höstterminen och vårterminen kommer alla elever att arbeta med ett projekt för att öka förståelsen för andra människor och kulturer i olika delar av världen. Eleverna kommer genom dans, sång, teater och arbete i klassen att få inblick i andra länders kulturer. Till vår hjälp har vi pedagoger från Dunkers kulturhus och teatergruppen Agresso.

På elevrådet har vi pratat om hur mycket mat vi kastar varje dag och innan lovet vägde vi all mat som kastades och det var ingen kul siffra. Under veckan kastades 62 kg mat! Bårslövs skola är en Grön flagg skola och ett av våra mål för detta läsår är att minska matsvinnet. Vi pratar vidare i klasserna och på elevrådet och vi ska försöka med olika åtgärder för att minska siffran avsevärt. Fortsättning följer…

Hälsningar

Maria Wikström