Månadsbrev september

Septemberbrev

 

Vi har nu arbetat tillsammans i några veckor och det har varit en bra terminsstart och nu är verksamheten i full gång. Det är viktigt för oss att skolstarten blir så bra som möjligt för alla och har lagt mycket kraft på att alla ska känna sig trygga och trivas med att arbeta tillsammans. Första skoldagen firade vi att vi äntligen är tillsammans igen efter ett långt sommarlov!

Vi firade också skolans födelsedag med skolgården fylld av aktiviteter. Barnen var överförtjusta och undrade om vi inte kunde göra detta oftaJ Det var en underbar dag med glada, trevliga och skötsamma elever! Ja, även de vuxna skötte sig och hade kul.

Det är en lugn och trygg stämning på skolan och stora tar hand om små på ett fint sätt. Vi har rastvakter ute på rasterna och eleverna känner igen vakterna på deras gula västar. Det är viktigt att eleverna snabbt ser en vuxen om de behöver hjälp med något. När något händer tar vi tag i det direkt enligt Olweus metoden. Ibland ringer vi hem till er föräldrar och genom gott samarbete når vi framgång.

Elevråd

I måndags träffade jag elevrådet för första gången denna termin och det kommer bli ett bra samarbete. Det är viktigt att eleverna känner att de kan påverka sin utbildning och skola. Nu diskuterar vi hur vi ska minska matsvinnet i matsalen. Eleverna hade förslag på tävling och om alla tillsammans lyckas ligga under gränsen för vad som är okej att kasta, så bjuder skolan på efterrätt sista fredagen i månaden. Diskussionerna fortsätter tillsammans med Git och Samira i matsalen.

Skolbibliotek

Äntligen är vårt nya fina skolbibliotek klart! Vi har också en fantastisk skolbibliotekarie Ulrika Arlebo som guidar oss genom böckernas förtrollade värld.

Skoljoggen

Den 21/9 är det dags för den årliga Skoljoggen och ”Tuffingloppet”. I samband med loppet samlar vi in en frivillig springslant bland deltagande elever, skolpersonal och föräldrar. Springslanten går till en förmånstagare, 2012–2016 är det SOS Barnbyar. Pengarna går till Astrid Lindgrens barnby i Bouar i Centralafrikanska republiken. Hittills har över 5 miljoner kronor samlats in till Astrid Lindgrens Barnby. Pengarna har gjort att barnen i barnbyn har kunnat gå i skolan, få kläder, mat och ett ha så bra liv som möjligt efter de svåra förutsättningar som barnen lever med i området.

Förbud att köra in

När du lämnar och hämtar ditt barn vill jag be dig att INTE köra in i vändzonen på skolan. Det är där vi får alla leveranser och det blir trångt när obehöriga kör in i vändzonen. När du lämnar och hämtar ditt barn ska du parkera på parkeringsplatsen.

Bli ditt bästa jag

Vi har igen förmånen att delta i ”Bli ditt bästa jag” och fokus för läsåret är hälsa och välmående. I skolan arbetar vi på olika sätt med aktiva pauser och medvetenhet om vad som får oss att må bra. Fritidsgården bedriver rastverksamhet vissa dagar i veckan. Tisdagen den 18/10 kommer Elin Blomqvist som är hälsocoach till skolan. Under dagen kommer Elin att på ett inspirerande sätt berätta för eleverna om matvanor, rörelse och allt som får oss att må bra. På kvällen får DU som förälder lyssna på Elin. Missa inte detta! Anmälan kommer från respektive klasslärare.

Studiedagar och stängningsdag

Måndagen den 10/10 har skolan studiedag och eleverna är lediga. Fritidshemmet är stängt!

Tisdagen den 11/10 är det studiedag och eleverna är lediga men fritids är öppet för de som är inskrivna på fritids!

 Med glädje, trygghet och motivation

lyckas

alla våra elever bli sitt bästa jag!

Hälsningar

Maria Wikström

Rektor