Novemberbrev

3 4

Novemberbrev

Nu är vi i full gång igen efter höstlovet och veckan har erbjudit snö till elevernas glädje. Vi jobbar på i de olika klasserna och det är överlag en härlig stämning på skolan. Vi har välfyllda veckor framför oss och dagarna flyger fram.

Alla elever har haft eller ska ha utvecklingssamtal. Eleverna vet hur de ligger till och har satt upp nya mål framåt. Jag hoppas att ni föräldrar tycker att ni får en tydlig bild av vad era barn arbetar med i skolan och hur ni kan stötta dem i skolarbetet.

Årskurs 6 har startat med de muntliga delarna av de nationella proven och vi önskar dem lycka till!

Nyanställd

Vi vill hälsa Daniel Jovanovic välkommen till Bårslövs skola! Daniel studerar till socialpedagog och kommer huvudsakligen arbeta som extra resurs i åk 4-6. Vill också hälsa Heinz Lundström välkommen som skolmorfar i åk F-3.21

Jultemadag

Onsdagen den 7 november kommer vi att ha jultemadag med olika aktiviteter. Eleverna kommer att vara blandade i olika grupper för att lära känna fler kamrater på skolan. Föräldrar är välkomna att hjälpa till, meddela respektive klasslärare.

Lucia

Årskurs 4 kommer i år att bjuda på ett spännande Luciatåg!

Julavslutning

Traditionell julavslutning i Bårslövs skola den 22 december.

Åk F-3        kl. 8.30 – 9.30

Åk 4-6        kl. 9.30 – 10.30

Föräldrar är välkomna i mån av plats. Skolrestaurangen bjuder på gröt och eleverna slutar ca.11.00. Bussen går hem 11.20. Fritids är öppet för de elever som är inskrivna på fritids.   

Frukost

Vi arbetar vidare med ”Blir ditt bästa jag” och eleverna i åk 4-6 blev igår bjudna på en lättare frukost i klassrummet. Vi kommer att erbjuda eleverna i åk 4-6 frukost på skolan kl. 7.30 i matsalen den 22/11, 6/12 och 20/12. För att kunna planera detta måste vi veta vem som vill äta frukost hos oss innan skolan börjar. Se separat information.

Matsvinnet

På elevrådet bestämde vi att kämpa för att kasta så lite mat som möjligt, max 5 kg per dag! Innan höstlovet summerade vi och läste av tabellerna över kastad mat och målet var UPPNÅTT! Det blev glass till efterrätt och eleverna kämpar nu för att få någon annan god efterrätt i slutet av november!

Med glädje, trygghet och motivation

lyckas

alla våra elever bli sitt bästa jag!

 

Hälsningar

Maria Wikström