Veckobrev vecka 47 och 48

Hej barn och föräldrar.

De senaste dagarna har bjudit på typiskt novemberväder, med regn och rusk. De flesta barnen har kläder efter väder, men kolla gärna så det finns extra strumpor och vantar m.m.

I måndags träffade vi våra faddrar för första gången, vilket eleverna tyckte var spännande. Vi träffades i gymnastiksalen där en sångpedagog och en danspedagog från Dunkers kulturhus tog emot oss. De hade förberett en indisk dans, som vi under en timme fick försöka lära oss. Under tre måndagar framöver kommer vi att dansa.

Vi försöker att lägga upp bilder och vad vi hittar på under veckorna på vår fina blogg. Där hittar ni även veckobreven, månadsbrevet från Maria och läxorna. Hoppas verkligen att ni tillsammans med era barn tittar då och då. www.bårslövbästaskolan.se

I svenskan denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ff. Barnen har gjort tankekartor/skrivit om sig själv på papper. Där efter fick de skriva sin text på dator. Texten kommer eleverna få läsa upp för hunden Chivas. I matematiken har vi kommit in på geometriska former, begreppen stor, större, störst, hög, låg och att kunna se mönster.

I onsdags fick alla i klassen en hemlig kompis som man ska vara extra snäll mot. Under veckan har vi pratat mycket om hur vi ska vara mot varandra. Vi pratar mycket i skolan om vikten att vara en god kamrat och att alla ska trivas. Vi hoppas att ni pratar hemma också om detta.

Veckans ordspråk: Livet måste levas framifrån, men kan endast förstås bakifrån. (Sören Kierkegaard)